Botox

Retar du dig på rynkor eller linjer? Gör rynkbehandling med Botox!

Då kan botox vara ett alternativ för dig! Varje gång du skrattar, rynkar pannan, koncentrerar dig eller kisar drar dina ansiktsmuskler ihop sig, vilket gör att det bildas rynkor, linjer och veck. När du åldras förlorar huden sin elasticitet och då kan dessa veck bli djupare och stanna kvar i ansiktet. Märkbara rynkor där Botox har en mycket effektiv värkan är t.ex. mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor) eller vi sidan av ögonen (kråksparkar). Vilket kan få dig att se arge eller bekymrad ut när du inte är det. Andra behandlingar där Botox är effektivt är mot migrän och svettningar.

Kontakta oss för att boka botox ›

Vad är Botulinumtoxin / botox?

Botulinumtoxin typ A är ett naturligt förekommande bakterieprotein. Mycket små doser av denna substans injiceras precis under huden i de muskler som behandlas för att minska orsakar rynkorna. Det ger en specifik blockering av nervimpulsen, vilket gör att dessa muskler som ger de kraftiga sammandragningar som framkallar rynkor slappnar av. Andra nervfunktioner, såsom hudens känslighet för beröring, påverkas inte.

Vem utför botoxbehandlingen?

Skönhetskliniken utför dagligen injektionesbehandlingar, fillers, botox mm. Botox utförs alltid av Legitimerad Sjuksköterska eller Läkare med många års erfarenhet inom skönhetsbranschen och en mängd olika skönhetsutbildningar. En medicinskt ansvarig läkare finns också knuten till kliniken, för din säkerhet.

Behandlingsområden med Botox

Rynkbehandling med en muskelavslappnande injektion fungerar utmärkt för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan, rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), runt munnen (rökrynkor) eller i käk- och halsområdet.

Om du däremot vill behandla rynkor eller linjer som orsakats av att huden i ansiktet förlorat volym, elasticitet eller blivit slapp finns det mer utfyllande behandlingsmetoder, till exempel fillers.

Behandling

En rynkbehandling med en muskelavslappnande injektion är en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur. Ingreppet tar inte mer än 10-20 minuter. Små mängder injiceras med hjälp av en mikronål i de områden som ska behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är smärtan nästintill obefintlig. Det känns ungefär som ett myggbett. Bedövning är inte nödvändig och du kan återgå till dina normala aktiviteter efteråt.

Du bör inte injiceras om du är överkänslig mot botuliumtoxin (botox), lider av vissa muskelsjukdomar, använder antibiotika av aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna. Du bör inte behandlas under graviditet eller amning. Om du har en infektion vid det planerade injektionsstället ska behandlingen avvaktas tills den läkt.

Efter behandlingen

Botox är en muskel blockerande injektion, är ett väl beprövat och godkänt läkemedel som använts i många år för sjukdomsbehandling. Biverkningar och komplikationer är därför mycket ovanliga. I enstaka fall kan smärta eller svullnad uppstå. Blåmärken förekommer ibland. Vissa upplever illamående, huvudvärk eller får tillfälliga besvär med svaghet i närliggande muskler. Dessa eventuella biverkningar är mycket tillfälliga.

Resultat

Resultatet av din behandling blir successivt synligt efter 3-5 dagar. I vissa fall kan det ta upp till 14 dagar. I normalfallet kvarstår resultatet av en enskild behandling i 3-5 månader. Därefter bör behandlingen upprepas. För varje gång du upprepar behandlingen ökar i de flesta fall varaktigheten

Priser för behandling med botox

Botox – ett område

 • T ex Glabella / Arga rynkan eller Kråksparkar eller Bunnylines
  30 min / 1900 kr

Botox – två områden

 • T ex Glabella / Arga rynkan + Kråksparkar eller Panna
  30 min / 2900 kr

Botox – övre ansikte

 • Glabella / Arga rynkan + Kråksparkar + Panna + Ögonbrynslyft
  30 min / 3800 kr

Botox – nedre ansikte

 • Masseter / Tandgnissling 30 min / 2900 kr

Svettbehandling med botox

 • Armhålor 30 min / 3800 kr

 

Botox & andra behandlingar

Vi erbjuder även fler behandlingar:

Kosmetisk Pigmentering

Kärt barn har många namn, det gäller även kosmetisk pigmentering / permanent makeup! Genom tiderna har vi hört talas om 3D bryn, bryn med stråteknik, microblading, semipermanent makeup, powder brows, ombre brows etc.Vi på Skönhetskliniken arbetar med de senaste teknikerna på marknaden och hos oss kan du få vilken teknik du önskar

Hur gör vi det

Vår professionalism är din trygghetsgaranti. Vi arbetar med största möjliga kompetens och senaste möjliga utrustning. Du blir alltid bemött av Legitimerad personal t.ex. sjuksköterska eller läkare.

Skillnaden på Fillers och Botox

En filler påverkar inte musklernas rörlighet, utan reducerar linjer och veck genom att fylla ut området under dem. På så vis lyfts huden upp och blir slätare. Fillers består av hyaluronsyra som vår kropp producerar naturligt. Med åldern minskar produktionen och därmed minskar även hudens elasticitet. Vi använder endast FDA- godkända produkter t.ex. Restylane, Juvederm och Belotero. Botox är en muskel blockerande / avslappnande injektion, är ett väl beprövat och godkänt läkemedel som använts i många år för sjukdomsbehandling. Andra behandlingar där Botox är effektivt är mot migrän och svettningar.

Var finns vi

Skönhetskliniken ligger nära Avenyn i centrala Göteborg, så det är lätt att hitta till oss. Vi har funnits sedan 2012 och växer hela tiden. Idag är vi många terapeuter som kan ta hand om dig och dina önskemål. En del kunder kommer till oss ända från Norrland.

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop