Rynkbehandling

Ett ansiktslyft utan kirurgiska ingrepp, är det möjligt?

Ja, med filler och rynkbehandling är det möjligt och du slipper fula ärr.

Går du och retar dig på bekymmersrynkorna mellan ögonen? Tycker du att pannans veck eller kråksparkarna vid ögonen blivit väl djupa? Bor du i närheten av Göteborg?

Om operation inte är något alternativ för dig finns en säkrare och mer prisvärd metod som kanske passar dig bättre – rynkbehandling med en muskelavslappnande injektion.

Skönhetskliniken utför dagligen den typen av behandlingar. Rynkbehandlingen utförs alltid av Legitimerad Sjuksköterska eller Läkare med många års erfarenhet inom skönhetsbranschen och en mängd olika skönhetsutbildningar. En medicinskt ansvarig läkare finns också knuten till kliniken, för din säkerhet.

Ett muskelavslappnande medel injiceras under huden för att blockera signalöverföringen mellan nerv och muskel i de områden som rynkbehandlas.

Varje gång du ler, ilsknar till eller kisar spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen. Det framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Stigande ålder eller genetiska anlag gör att uttrycksrynkor och linjer blir kvar och är synliga även när ansiktsuttrycket övergått. En injektion verkar genom att begränsa nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen så att de inte anspänns och skapar rynkor. Huden blir snabbt betydligt slätare och rynkorna minimeras.

Behandlingsområden

Rynkbehandling med en muskelavslappnande injektion fungerar utmärkt för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan, rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar), runt munnen (rökrynkor) eller i käk- och halsområdet.

Om du däremot vill behandla rynkor eller linjer som orsakats av att huden i ansiktet förlorat volym, elasticitet eller blivit slapp finns det mer utfyllande behandlingsmetoder, till exempel fillers.

Efter behandlingen

Rynkbehandling med en muskelblockerande injektion är ett väl beprövat och godkänt läkemedel som använts i många år för sjukdomsbehandling. Biverkningar och komplikationer är därför mycket ovanliga. I enstaka fall kan smärta eller svullnad uppstå. Blåmärken förekommer ibland. Vissa upplever illamående, huvudvärk eller får tillfälliga besvär med svaghet i närliggande muskler. Dessa eventuella biverkningar är mycket tillfälliga.

Resultat

Resultatet av din behandling blir successivt synligt efter 3-5 dagar. I vissa fall kan det ta upp till 14 dagar. I normalfallet kvarstår resultatet av en enskild behandling i 3-5 månader. Därefter bör behandlingen upprepas. För varje gång du upprepar behandlingen ökar i de flesta fall varaktigheten

ETT OMRÅDE

 • T ex Glabella / Arga rynkan eller Kråksparkar eller Bunnylines
  30 min / 1900 kr

TVÅ OMRÅDEN

 • T ex Glabella / Arga rynkan + Kråksparkar eller Panna
  30 min / 2900 kr

ÖVRE ANSIKTE

 • Glabella / Arga rynkan + Kråksparkar + Panna + Ögonbrynslyft
  30 min / 3800 kr

NEDRE ANSIKTE

 • Masseter / Tandgnissling 30 min / 2900 kr

SVETTBEHANDLING

 • Armhålor 30 min / 3800 kr

Följ vårt arbete på sociala medier